Toko

TOKO

Mitä Toko on?
Toko on ohjaajien ja koirien yhteinen harrastus. Tokossa tärkeintä on omistajan ja koiran välinen kontakti, sekä yhteistyö. Tokon tarkoitus on testata koiran koulutuksen tasoa eri osa-alueilla, liikkeitä ovat esimerkiksi seuraamainen, kaukokäskyt, luokse tulot, jäävät liikkeet, sekä nouto liikkeet. Tokoa eli niin sanottua kilpatottelevaisuutta voi harrastaa omaksi, sekä koiran iloksi, tai tähdätä kokeisiin.

Kenelle Toko sopii?
Toko sopii aivan kaikille ihmisille, sekä koirille, vaikka ei olisi kilpailullisia tavoitteita. Sillä hyvin totteleva koira on oiva kaveri niin kotona, kuin muissa harrastuksissa. Harrastuksen voi aloittaa niin pennun, kuin jo vanhemmankin koiran kanssa.

Lajin tarkoitus
Lajin tarkoitus on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä, sekä koiran omistajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa. Toko parantaa hyvin myös arkitottelevaisuutta, sekä suhdetta omistajan ja koiran välillä.

Kilpailemaan
Lajissa voi kilpailla minkä tahansa rotuisen, tai sekarotuisen koiran kanssa, kunhan koira on tunnistusmerkitty ja rokotettu kennelliiton sääntöjen mukaisesti. Kokeisiin saa osallistua, kun koira on vähintään 10kk. Tottelevaisuuskokeissa testataan koiran koulutuksen tasoa neljässä eri luokassa. Alokasluokka (ALO), Avoinluokka (AVO), Voittajaluokka (VOI), sekä Erikoisvoittajaluokka (EVL). Koirakko saa nousta seuraavaan luokkaan, kun on saanut vähintään yhden 1-palkinnon.

 

 

Palaa pääsivulle Tutustu eri lajeihin