Rally-Toko

RALLY-TOKO

Mitä Rally-toko on?
Rally-toko on ohjaajien ja koirien hauska yhteinen harrastus. Rally-toko on yhdistelmä agilitya, koiratanssia, sekä tokoa. Koirakon tulee suorittaa rata, joka muodostuu erilaisista kylttitehtävistä. Kylttejä radalla on kerrallaan 10-20kpl. Rally-toko rata koostuu erilaisista liikkeistä, kuten asennon vaihdoista, seuruusta vasemmalla ja oikealla, puolen vaihdoista, sekä peruuttamisista, pyörähdyksistä, jne. kylttien määräämässä järjestyksessä.

Kenelle Rally-toko sopii?
Rally-toko on kehitetty kaikille, lajia voi harrastaa kuka tahansa iästä riippumatta. Laji sopii kaiken rotuisille, sekä sekarotuisille koirille, sillä laji on alun perin tehty palvelemaan ihan tavallisia koiranomistajia, jotta kaikilla olisi mahdollisuus harrastaa. Rally-toko on hauskaa yhdessä tekemistä, josta niin ohjaaja, kuin koira nauttivat ja lajia voi harrastaa millä tasolla tahansa.

Lajin tarkoitus
Rally-tokon on tarkoitus parantaa omistajan ja koiran suhdetta, sekä yhteistyötä. Rally-toko on hyvä tapa aktivoida koiraa.

Kilpailemaan
Lajissa voi kilpailla minkä tahansa rotuisen, tai sekarotuisen koiran kanssa, kunhan koira on tunnistusmerkitty ja rokotettu kennelliiton sääntöjen mukaisesti, koiran tulee olla vähintään 10kk. Kilpailuluokkia on neljä. Alokasluokka (ALO), Avoinluokka (AVO), Voittajaluokka (VOI) ja Mestariluokka (MES).

Alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja avoimesta eteenpäin ilman talutinta. Kun koirakolla on kolme hyväksyttyä tulosta, saa se siirtyä seuraavaan tasoluokkaan.

Alla olevassa videossa on aluksi alokasluokan rata ja lopuksi radanpätkä voittajaluokasta.

 

 

 

Palaa pääsivulle Tutustu eri lajeihin