Agidance

AGIDANCE

Agidance on koirakoulu Taitoa tassuihin pääkouluttaja Jenni Siikasen kehittäjä laji. Lajissa yhdistyvät agility, näyttävät temput sekä niihin sopiva musiikki. Lajin kehittymiseen ovat vaikuttaneet lajit koiratanssi ja agility. Agilitystä mukaan tulevat putki sekä hyppyeste. Hyppyeste voi olla matalana tai jopa ilman rimaa. Putken ja hypyn ympärille tehdään erilaisia niihin sopivia temppuja eli siirrymme tempusta esteelle ja esteeltä temppuun mahdollisimman saumattomasti. Koiran sekä ohjaajan nopeus määrittelevät koreografiaan sopivan musiikin. Musiikin tulisi mahdollisimman hyvin tukea liikettä koiralla sekä ohjaajalla.

Kenelle sopii?
Laji sopii pennusta vaariin sekä myös esimerkiksi koirille, mitkä ovat joutuneet vanhuuttaan lopettamaan agilityn.

Missä lajia pääsee näkemään?
Järjestämme eri messuilla joka vuosi agidance näytöksiä missä lajia pääsee näkemään paikanpäälle. Esimerkiksi toistaiseksi olemme olleet joka vuosi joulukuussa koiramme messuilla 2 päivänä pitämässä useita eri näytöksiä.

Milloin kurssille?
Kurssille voi tulla koiran kanssa, mikä on tottunut tekemään ryhmässä harjoituksia eikä ole liian kiinnostunut muista koirista eli pystyy omaan tekemiseen keskittymään ohjaajansa kanssa. Koiran olisi hyvä kurssille tullessaan osata istua, maahanmenon sekä paikallaolon alkeet. Muista taidoista ei ole haittaa – päinvastoin!

 

 

Palaa pääsivulle Tutustu eri lajeihin