Ohjaajat

 
Olen erikoisammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja ja toiminut alalla vuodesta 2011. Vuosien varrella olen ohjeistanut ja auttanut muita lemmikinomistajia sekä arjen hyödyllisissä taidoissa että erilaisissa harrastuslajeissa. Erikoisammattitutkinnon osan suoritin työ- ja kilpailukoirien kouluttamista ja fyysisestä kunnosta huolehtimisesta agilityssä. Eläimen hyvinvoinnin ja tunnetilojen huomioiminen on pohja kaikessa kouluttamisessa ja haluankin auttaa jokaista ymmärtämään lemmikkiään paremmin. 
 
Kotoa löytyy sileäkarvainen collie poika Dastro, jonka kanssa harrastetaan eri lajeja. Päälajiksi on valikoitunut agility, koska molemmat tykätään lajin vauhdista. Minulla on kisatavoitteita pari eri lajeissa, mutta kaikessa edetään Dastron ehdoilla ja hyvinvointia huomioiden. Olen kisannut agilityssä omalla edesmenneellä koiralla sekä lainakoiralla, omalla koiralla kisattiin 3-luokassa. 
 
Nähdään kursseilla! 
 
Jag betjänar även på svenska!
 
I also provide my services in English!
 

Takaisin ylös

Jenni Siikanen on toiminut Koiran koulutusohjaajana ja kurssisuunnittelijana toisessa koirakoulussa maaliskuusta 2006 alkaen. Jenni on koulutukseltaan koiran koulutusohjaaja (2005-2006). Tammikuussa 2021 valmistui emiedun eläinten kouluttajan ammattitutkinnosta. Toukokuussa 2011 Jenni ryhtyi tekemään kursseja toiminimellä ja vuonna 2015 yritys muuttui osakeyhtiöksi. Jennin tehtäviin kuuluu koirien koulutuksen lisäksi kurssitarjonnan ja sisällön jatkuva kehittäminen, sekä muut toimintaan liittyvät tehtävät.

Edellisen dalmatiankoira narttuni kanssa harrastin tokoa, agilityä aktivointimielessä sekä koiratanssia. Nykyinen dalmatiankoirani Roosan (synt. 16.7.2010) kanssa harrastamme Agidancea, kisaamme rally-tokossa, esiinnyimme kennelliiton koiratapahtumissa vuosittain Agidance näytöksissä 2012-2019, agilityä, nose workia sekä omaksi iloksi kotiapulaistemppuja kuten pyykkikoneen täyttöä, pullojen keräystä koriin jne. Roosa jäi nauttimaan eläkepäivistä 2020.

Koulutuksen tulee olla molemmille hauskaa, jotta oppiminen olisi tehokasta ja molemmat nauttisivat oppimisen tuomasta riemusta!

2021 tammikuussa saapui kauan odotettu pentu bordercollie poika Wish. Wishin kanssa treenaamme tavoite lajejamme tukevia taitoja aktiivisesti. Agilityn lisäksi treenaamme liikkeitä rallytokoa silmällä pitäen.

Kouluttajana huomioin jokaisen koirakon taitotason ja pyrin kehittämään sitä koiran edistymisen ja koirakon tavoitteiden mukaisesti. Mikään ei ole sen parempaa kuin iloinen tekeminen ja onnistumisen ilo koulutuksen edetessä oli tavoitteena sitten aktivoida kotikoiraa tai kouluttaa koiraa valitsemassaan lajissa tavoitteellisesti. Koulutan tällä hetkellä jatkuvissa ryhmissä agilityä, rally-tokoa sekä noseworkia.

 

Marianne Jauhiainen

  • Toimistotyöntekijä, vastaa mm. yrityksen sähköpostiliikenteestä, laskutuksesta sekä markkinoinnista. 
  • Näyttötutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (2017 Amiedu). Tällä hetkellä ei tulevia koulutuksia/kursseja. 
  • Työskennellyt yrityksessä vuodesta 2012 alkaen
  • Kotona tammikuussa 2021 syntynyt amstaffi, jonka kanssa harrastetaan näyttelyitä sekä rallytokoa. 
  • Joulukuussa 2021 edesmenneen malamuutti-husky uros Pertsan kanssa harrastettiin tokoa, agilityä sekä kilpailtiin Rallytokossa RTK2 asti. 

 

 

Olen Riikka Timonen vantaalainen koiraharrastelija. Minulla on kaksi koiraa Nita (/09) kääpiöpinseri ja Nekku (/13) kooikerhondje. Olen arkitottelevaisuus koulutusohjaaja ja rally-tokon ylituomari ja -koulutusohjaaja.  Kouluttaudun jatkuvasti osallistumalla luentoihin ja koulutustapahtumiin, juuri nyt opiskelen Taitoa Tassuihin koirankoulutusohjaaja kurssilla.     

Koiraharrastuksista Rally-toko on vienyt minut mukanaan. Tutustuin lajiin Nitan kanssa vuonna 2011 ja sillä tiellä olemme. Jo ensimmäisellä tutustumis- tunnilla meillä oli super hauskaa ja Nita teki niin innokkaasti temppuja että ihastuimme lajiin. Nita on kisannut epäviralliseen ja viralliseen aikaan saavuttaen RTK4 koulutustunnuksen. Nyt alkaa ikää olla että kisoihin emme välttämättä enää mene, mutta rallattelemme edelleen säännöllisesti kummankin koiran kanssa.

Rally-tokon kouluttajana olen toiminut vuodesta 2013 alkaen ja koulutan kaiken tasoisia koirakoita. Uusi laji kehittyy jatkuvasti ja opittavaa riittää niin lajin harrastajana kuin kouluttajana ja tuomarina. Lajissa viehättää sen monipuolisuus: sopivasti sekoitettuna tottelevaisuutta ja vauhtia. Rally-tokoa voi harrastaa helposti ja se vaatii sopivasti keskittymistä kummaltakin, mutta jo perusliikkeillä (seuraa, istu ja maahan) pääsee pitkälle ja kynnys aloittaa kisaaminen on matala.

Agilityä olen harrastanut myös kummankin koirani kanssa. Lajin aloitin Nitan kanssa vuonna 2011 ja etenimme kisaamaan III-luokassa. Agility onkin vauhdikkaan Nekku-pojan lempilaji ja Nita on jäänyt tästä lajista jo eläkkeelle. Kokemusta minulla on siis mini ja medi koiran ohjaamisesta. Treeneissä pyrin kasvattamaan koiran itseluottamusta itsenäiseen suorittamiseen ja irtoamiseen.

 Arkeemme kuuluu lenkkeilyä, älypelien pelaamista, temppuja, nenätyöskentelyä ja mahdollisuuksien mukaan uintia. Onnellinen koira, onnellinen omistaja.

Tavoitteena kursseilla on saada ohjaajille ja koirille onnistumisen iloa ja itsevarmuutta – tervetuloa!

Takaisin ylös

Olen Anne Tamminen, hypokoiran käyttäjä, HTM, työyhteisösovittelija, Amo-opiskelija, eläinkouluttajan perusopinnot 2018 ja SPKL:n arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja.

Intensiivinen harjoittelu ja 1,5 vuoden hypokoirakoulutus koirani kanssa ovat luoneet välillemme erityisen suhteen. Kun koiraa opetetaan positiivisella tavalla, se oppii oivaltamaan haastaviakin tilanteita itsenäisesti. Oma koirani ilmoittaa hätätilanteissa verensokerin muutokset myös muille, hakee sokerimittarin ja tuo pillimehun. Koska hypokoirani on hyvin sosiaalistettu, sen kanssa helppo kulkea kaikkialla: kaupoissa, museoissa, ravintoloissa ja työpaikallani Kelassa. Koirani ja aiempien koirieni kanssa olemme kolunneet monet pentu-, arkitottelevaisuus- ja tokokurssit sekä osallistuneet rally-toko- kursseille.

Positiivinen koulutustapa: ei toivotun käytöksen huomioimatta jättäminen ja kehut oikeasta toiminnasta toimivat myös lasten kasvatuksessa ja on loistava tapa saada myös puoliso toimimaan, kannattaa kokeilla myös perhe- ja työelämässä! Vanha sanontakin sanoo, että oppiakseen ja kehittyäkseen ihminen/(koira?) tarvitsee yhtä moitetta kohti viisi kehua.

Eläinkoulutus on innostavaa, sillä muutamassa viikossa harjoittelun avulla voi saada koirakon yhteistyön toimimaan ihan uudella tasolla. 

Tervetuloa tunneilleni viettämään mukavia hetkiä parhaan kaverisi kanssa!

Olen Jasmin Tolvanen, eläintenkouluttaja Vantaalta. Eläimet ovat aina                         
kuuluneet elämääni ja erityisesti koirat ovat olleet intohimoni jo 
lapsesta asti.

Minulla on saksanpaimenkoira "Jade"(s.2015), jonka kanssa harrastetaan omaksi iloksi agilitya, temppuilua sekä noseworkia. Lisäksi kasvatan ja koulutan kotonani (mahdollisesti) tulevaa opaskoiraa 2021 vuoden loppuun asti.

Aiemmassa suhteessani oli sileäkarvainen noutaja Sini, jonka kanssa 
harrastimme enemmän rally-tokoa ja ehdimme käydä kaksissa rallytokon 
epävirallisissa kisoissa.

Traanaan myös tavoitteellisesti rallytokoa ihanan 1-vuotiaan lainakoiran "Taikan" (pohjoisamerikanpaimenkoira) kanssa. Kisakentät päästään varmasti tänä vuonna jo korkkaamaan 🙂

Olen eläintenkouluttajaksi valmistunut amiedussa maaliskuussa 2019 ja 
päälajeina koirat & kissat. 
Eläinten kouluttaminen on todella opettavaista ja antoisaa sillä vain 
mielikuvitus on rajana!

Kouluttajana haluan kannustaa ja opettaa koiranomistajia oikeaan suuntaan ja auttaa ongelmatilanteissa.

Palkitsevinta tässä työssä onkin nähdä kun koiran 
ja omistajan yhteistyö paranee, sekä onnistumiset ja "ahaa"-elämykset 
koulutuksien eri vaiheissa. Tällä hetkellä koulutamme vain koiria.

                     

Olen Olivia Byysing. Asun Helsingissä ja perheeseeni kuuluu avopuolison lisäksi kaksi shelttiä. Intohimoni on koirien kanssa tavoitteellinen harrastaminen ja kisaaminen mutta arvostan ennen kaikkea helppoa arkea koirien kanssa. Omat lajini ovat rallytoko, toko ja agility.

Vanhemman koirani Ivyn (FI RTVA Suzi-Dog's Zin Zin To The Win, synt. 12/2019) kanssa kisaamme rallytokossa arvokisa tasolla, agilityssä ylimmässä luokassa eli kolmosissa ja tokossa meillä on kilpailuoikeus voittajaluokkaan. Rallytokossa Ivy valioitui vain vähän reilu kaksivuotiaana ja kilpaili vuoden 2022 SM kisoissa toisiksi nuorimpana koirana mestari luokassa, päästen myös SM finaaliin. 

Nuorempi koirani Zola (Suzi-Dog's Connecting People, synt. 12/2021) on osoittautunut melko ohjaajapehmeäksi harrastuksissa, vaikka muuten onkin maailman helpoin ja hyväntuulisin tyyppi. Olemme tehneet agilityn ja tokon alkeita mutta harrastusten kanssa etenemme rauhallisesti Zolan ehdoilla.

Olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa eläintenkouluttajan perusopinnot vuosina 2020-2021. Haluan kehittää itseäni kouluttajana jatkuvasti, joten kasvatan työkalupakkiani osallistumalla säännöllisesti erilaisiin koulutuksiin, kursseille, luennoille ja seminaareihin. 

Kouluttajana otan koirat huomioon yksilöinä, joten koitan aina löytää yksilölliset ratkaisut jokaisen koirakon omiin tarpeisiin ja tavoitteisiin. Lisäksi otan aina huomioon myös koiran kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, sillä koira on kokonaisuus eikä välttämättä aina pelkällä kouluttamisella päästä eteenpäin. Vaikka tyylini on opettaa kaikki asiat peruteellisesti ja huolella, tunneillani ei kumminkaan treenata pipo kireällä. Treeneissäni keskitytään ennenkaikkea siihen että asiat tehdään koirien ehdoilla, pyrkien vaalimaan oikeanlaista mielentilaa. 

Olen Lila Heilmann, sain ensimmäisen koirani 9-vuotiaana ja siitä lähtien olen harrastanut koirieni kanssa monipuolisesti eri lajeja.

Tällä hetkellä minulla on kaksi suomenlapinkoiraa, joista nuoremman kanssa kilpailemme tavoitteellisesti tokossa sekä rally-tokossa. Kilpailu-uramme laajenee pian myös freestylen puolelle koiratanssissa. Vuosien kilpaileminen on lisännyt koirien kokonaisvaltaista ymmärrystä, ja tavoitteena onkin luoda koiran ja omistajan välille yhteys, jolla arki on yhdessä sujuvaa. Tämä lisää niin koiran kuin omistajankin hyvinvointia.

Pyrin siihen, että tuntini tarjoavat kaikille mukavan mahdollisuuden yhteiseen tekemiseen ja hauskoihin hetkiin, ja edellä mainittuun yhteyden luomiseen koirien kanssa. Tunneillani kaikki etenevät omaan tahtiinsa ja koiran yksilölliset ominaisuudet otetaan huomioon koulutuksessa. Tunneilla opettellaan työkaluja sujuvan arjen ja yhteistyön takaamiseksi.

Nähdään kursseilla!

 
 
 
 

Heippa! Olen Hanna Hertell. Ensimmäisen koirani olen saanut 14 vuotiaana ja siitä asti
perheessämme on aina ollut koiria. Tällä hetkellä minulla on kaksi nuorta cairnterrieriä, uros ja
narttu syntyneet 5/22.

Agility on aina ollut pääasiallinen harrastus- ja kilpailulajini. Aikaisemman koirani kanssa,
pitkäkarvainen collie, kilpailin agilityn korkeimmassa kisaluokassa. Tällä hetkellä koulutan
kumpaakin koiraani agilityssä kisatavoittein. Toisen koirani koulutuksen aloitin sen ollessa 5kk
vanha. Harrastamme myös mätsäreitä ja toisen koirani kanssa käyn näyttelyissä. Lajina olemme
kokeilleet myös Nose Workia.

Olen suorittanut Suomen Agilityliiton AVA1 (Agilityn apuvalmentaja) - koulutuksen ja suunnitelmissa on jatkaa eteenpäin AVA2-koulutukseen. Tällä hetkellä olen Cairnterrieri ry:n agilityvastaava.

Toimin agilitykouluttajana omassa seurassani Agility ry:ssä. Osallistun mahdollisuuksien mukaan
eri kouluttajien pitämiin ulkopuolisiin agilitykoulutuksiin. Kouluttajana keskityn koiran ja ohjaajan
yhteistyöhön ja treenaamisen ilon kautta. Pyrin kehittymään koko ajan itse sekä kouluttajana että
ohjaajana. Koulutan sekä agilityn perustaitoja että perustottelevaisuutta Helsingin Vallilan tiloissa.

Nähdään tunneilla!