Pääkaupunkiseutu

 
Olen erikoisammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja ja toiminut alalla vuodesta 2011. Vuosien varrella olen ohjeistanut ja auttanut muita lemmikinomistajia sekä arjen hyödyllisissä taidoissa että erilaisissa harrastuslajeissa. Erikoisammattitutkinnon osan suoritin työ- ja kilpailukoirien kouluttamista ja fyysisestä kunnosta huolehtimisesta agilityssä. Eläimen hyvinvoinnin ja tunnetilojen huomioiminen on pohja kaikessa kouluttamisessa ja haluankin auttaa jokaista ymmärtämään lemmikkiään paremmin. 
 
Kotoa löytyy sileäkarvainen collie poika Dastro, jonka kanssa harrastetaan eri lajeja. Päälajiksi on valikoitunut agility, koska molemmat tykätään lajin vauhdista. Minulla on kisatavoitteita pari eri lajeissa, mutta kaikessa edetään Dastron ehdoilla ja hyvinvointia huomioiden. Olen kisannut agilityssä omalla edesmenneellä koiralla sekä lainakoiralla, omalla koiralla kisattiin 3-luokassa. 
 
Nähdään kursseilla! 
 
Jag betjänar även på svenska!
 
I also provide my services in English!
 

Takaisin ylös

Jenni Siikanen on toiminut Koiran koulutusohjaajana ja kurssisuunnittelijana toisessa koirakoulussa maaliskuusta 2006 alkaen. Jenni on koulutukseltaan koiran koulutusohjaaja (2005-2006). Tammikuussa 2021 valmistui emiedun eläinten kouluttajan ammattitutkinnosta. Toukokuussa 2011 Jenni ryhtyi tekemään kursseja toiminimellä ja vuonna 2015 yritys muuttui osakeyhtiöksi. Jennin tehtäviin kuuluu koirien koulutuksen lisäksi kurssitarjonnan ja sisällön jatkuva kehittäminen, sekä muut toimintaan liittyvät tehtävät.

Edellisen dalmatiankoira narttuni kanssa harrastin tokoa, agilityä aktivointimielessä sekä koiratanssia. Nykyinen dalmatiankoirani Roosan (synt. 16.7.2010) kanssa harrastamme Agidancea, kisaamme rally-tokossa, esiinnyimme kennelliiton koiratapahtumissa vuosittain Agidance näytöksissä 2012-2019, agilityä, nose workia sekä omaksi iloksi kotiapulaistemppuja kuten pyykkikoneen täyttöä, pullojen keräystä koriin jne. Roosa jäi nauttimaan eläkepäivistä 2020.

Koulutuksen tulee olla molemmille hauskaa, jotta oppiminen olisi tehokasta ja molemmat nauttisivat oppimisen tuomasta riemusta!

2021 tammikuussa saapui kauan odotettu pentu bordercollie poika Wish. Wishin kanssa treenaamme tavoite lajejamme tukevia taitoja aktiivisesti. Agilityn lisäksi treenaamme liikkeitä rallytokoa silmällä pitäen.

Kouluttajana huomioin jokaisen koirakon taitotason ja pyrin kehittämään sitä koiran edistymisen ja koirakon tavoitteiden mukaisesti. Mikään ei ole sen parempaa kuin iloinen tekeminen ja onnistumisen ilo koulutuksen edetessä oli tavoitteena sitten aktivoida kotikoiraa tai kouluttaa koiraa valitsemassaan lajissa tavoitteellisesti. Koulutan tällä hetkellä jatkuvissa ryhmissä agilityä, rally-tokoa sekä noseworkia.

 

Marianne Jauhiainen

  • Koulutusohjaaja/toimistotyöntekijä, äitiyslomalla kevääseen 2021 asti
  • Näyttötutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (2017)

RTK1 RTK2 VOIHYV Pertsa, s. 03/2010, alaskanmalamuutti-husky-partacollie, siirtynyt kilpailemisesta ja koulutuksista jo viettämään eläkepäiviä kotisohvalle

 

Olen Riikka Timonen vantaalainen koiraharrastelija. Minulla on kaksi koiraa Nita (/09) kääpiöpinseri ja Nekku (/13) kooikerhondje. Olen arkitottelevaisuus koulutusohjaaja ja rally-tokon ylituomari ja -koulutusohjaaja.  Kouluttaudun jatkuvasti osallistumalla luentoihin ja koulutustapahtumiin, juuri nyt opiskelen Taitoa Tassuihin koirankoulutusohjaaja kurssilla.     

Koiraharrastuksista Rally-toko on vienyt minut mukanaan. Tutustuin lajiin Nitan kanssa vuonna 2011 ja sillä tiellä olemme. Jo ensimmäisellä tutustumis- tunnilla meillä oli super hauskaa ja Nita teki niin innokkaasti temppuja että ihastuimme lajiin. Nita on kisannut epäviralliseen ja viralliseen aikaan saavuttaen RTK4 koulutustunnuksen. Nyt alkaa ikää olla että kisoihin emme välttämättä enää mene, mutta rallattelemme edelleen säännöllisesti kummankin koiran kanssa.

Rally-tokon kouluttajana olen toiminut vuodesta 2013 alkaen ja koulutan kaiken tasoisia koirakoita. Uusi laji kehittyy jatkuvasti ja opittavaa riittää niin lajin harrastajana kuin kouluttajana ja tuomarina. Lajissa viehättää sen monipuolisuus: sopivasti sekoitettuna tottelevaisuutta ja vauhtia. Rally-tokoa voi harrastaa helposti ja se vaatii sopivasti keskittymistä kummaltakin, mutta jo perusliikkeillä (seuraa, istu ja maahan) pääsee pitkälle ja kynnys aloittaa kisaaminen on matala.

Agilityä olen harrastanut myös kummankin koirani kanssa. Lajin aloitin Nitan kanssa vuonna 2011 ja etenimme kisaamaan III-luokassa. Agility onkin vauhdikkaan Nekku-pojan lempilaji ja Nita on jäänyt tästä lajista jo eläkkeelle. Kokemusta minulla on siis mini ja medi koiran ohjaamisesta. Treeneissä pyrin kasvattamaan koiran itseluottamusta itsenäiseen suorittamiseen ja irtoamiseen.

 Arkeemme kuuluu lenkkeilyä, älypelien pelaamista, temppuja, nenätyöskentelyä ja mahdollisuuksien mukaan uintia. Onnellinen koira, onnellinen omistaja.

Tavoitteena kursseilla on saada ohjaajille ja koirille onnistumisen iloa ja itsevarmuutta – tervetuloa!

Takaisin ylös

Olen Saara Hakakoski. Eläintenkouluttaja ammattitutkinnon suorittanut kouluttaja, sekä intohimoinen koiraharrastaja. Harrastan ja kilpailen itse tavoitteellisesti agilityssa, tokossa, sekä rallytokossa.

Kouluttajana olen kannustava, motivoiva, sekä perusteellinen. Koulutan jokaista koirakkoa yksilönä eteenpäin kohti jokaisen omia tavotteita. Minulle on tärkeää, että koulutettavani haluavat tulla oppimaan ja heillä on hauskaa, vaikka töitä tehdäänkin kunnolla. Olen oppilailleni omistautunut kouluttaja.

Vien ja kehitän itseäni jatkuvasti eteenpäin osallistumalla mm. Erilaisille luoennoille, kursseille, sekä valmennuksiin.
Kehittämällä itseäni pystyn parhaiten kehittämään myös muita ja pitämään oman työkalupakkini monipuolisena.

Tällä hetkellä meillä asuu kaksi bordercollieta, joista vanhemman kanssa kisaan kolmessa lajissa ja nuorempi kasvaa kovaa vauhtia myös hyväksi harraste ja kisa kaveriksi. Lisäksi meillä asuu sileäkarvainen collie, joka on miehen harrastuskaveri. Ensimmäinen varsinainen harrastuskoirani oli Alaskanmalamuutti bob, joka opetti minulle paljon. Bobin kanssa kisattiinkin mm. Agilityn korkeimmassa luokassa.

Tärkeintä minulle on aina kuitenkin terveet, hyvinvoivat, sekä mutkattomasti kotona toimivat koirat, joiden kanssa arki on helppo jakaa, Mikään ei ole arvokkaampaa kun mutkaton arki karvakavereiden kanssa!

Minuun voit paremmin tutustua vielä tästä.
https://instagram.com/saarahakoski?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Olen Anne Tamminen, hypokoiran käyttäjä, HTM, työyhteisösovittelija, Amo-opiskelija, eläinkouluttajan perusopinnot 2018 ja SPKL:n arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja.

Intensiivinen harjoittelu ja 1,5 vuoden hypokoirakoulutus koirani kanssa ovat luoneet välillemme erityisen suhteen. Kun koiraa opetetaan positiivisella tavalla, se oppii oivaltamaan haastaviakin tilanteita itsenäisesti. Oma koirani ilmoittaa hätätilanteissa verensokerin muutokset myös muille, hakee sokerimittarin ja tuo pillimehun. Koska hypokoirani on hyvin sosiaalistettu, sen kanssa helppo kulkea kaikkialla: kaupoissa, museoissa, ravintoloissa ja työpaikallani Kelassa. Koirani ja aiempien koirieni kanssa olemme kolunneet monet pentu-, arkitottelevaisuus- ja tokokurssit sekä osallistuneet rally-toko- kursseille.

Positiivinen koulutustapa: ei toivotun käytöksen huomioimatta jättäminen ja kehut oikeasta toiminnasta toimivat myös lasten kasvatuksessa ja on loistava tapa saada myös puoliso toimimaan, kannattaa kokeilla myös perhe- ja työelämässä! Vanha sanontakin sanoo, että oppiakseen ja kehittyäkseen ihminen/(koira?) tarvitsee yhtä moitetta kohti viisi kehua.

Eläinkoulutus on innostavaa, sillä muutamassa viikossa harjoittelun avulla voi saada koirakon yhteistyön toimimaan ihan uudella tasolla. 

Tervetuloa tunneilleni viettämään mukavia hetkiä parhaan kaverisi kanssa!

Olen Jasmin Tolvanen, eläintenkouluttaja Vantaalta. Eläimet ovat aina                         
kuuluneet elämääni ja erityisesti koirat ovat olleet intohimoni jo 
lapsesta asti.

Minulla on saksanpaimenkoira "Jade"(s.2015), jonka kanssa harrastetaan omaksi iloksi agilitya, temppuilua sekä noseworkia. Lisäksi kasvatan ja koulutan kotonani (mahdollisesti) tulevaa opaskoiraa 2021 vuoden loppuun asti.

Aiemmassa suhteessani oli sileäkarvainen noutaja Sini, jonka kanssa 
harrastimme enemmän rally-tokoa ja ehdimme käydä kaksissa rallytokon 
epävirallisissa kisoissa.

Traanaan myös tavoitteellisesti rallytokoa ihanan 1-vuotiaan lainakoiran "Taikan" (pohjoisamerikanpaimenkoira) kanssa. Kisakentät päästään varmasti tänä vuonna jo korkkaamaan 🙂

Olen eläintenkouluttajaksi valmistunut amiedussa maaliskuussa 2019 ja 
päälajeina koirat & kissat. 
Eläinten kouluttaminen on todella opettavaista ja antoisaa sillä vain 
mielikuvitus on rajana!

Kouluttajana haluan kannustaa ja opettaa koiranomistajia oikeaan suuntaan ja auttaa ongelmatilanteissa.

Palkitsevinta tässä työssä onkin nähdä kun koiran 
ja omistajan yhteistyö paranee, sekä onnistumiset ja "ahaa"-elämykset 
koulutuksien eri vaiheissa. Tällä hetkellä koulutamme vain koiria.

                     

Olen Pihla Haukinen. Tällä hetkellä minulla on kaksi bordercollieurosta, joista toinen kilpailee rally-tokossa. Rallyn lisäksi harrastelemme tokoilua, agilitya, nenänkäyttöjuttuja ja jumppailua. Myös muiden lajien parissa tulee ajoittain puuhasteltua. Kotona on ollut lapsuudestani lähtien koiria, joista jokainen on yksin ja yhdessä opettanut paljon.

Vuonna 2020 kävin eläintenkoulutuksen perusopinnot sekä käytöshäiriöiden anatomian kurssin Suomen Eläinkoulutuskeskuksella. Opintojen ansiosta kokemuksen myötä kertynyt osaaminen on saanut lisää teoriapohjaa käytännön koulutukseen. Kiinnitän paljon huomiota motivaatioon sekä koiran ja omistajan vuorovaikutukseen. Vahvuuksiani ovat kärsivällisyys ja erilaisten ratkaisumallien kokeileminen.
 
Kannustan siihen, että jokainen etenee oman tasonsa ja tavoitteidensa mukaisesti. Tärkeintä on löytää yhteinen sävel koiransa kanssa, jotta arki on sujuvaa. Tervetuloa tunneille!
Olen Olivia Byysing, Helsingistä. Olen pienestä pitäen ollut paljon erilaisten eläinten ja koirien kanssa tekemisissä. Minun perheeseeni on kuulunut aiemmin jackrusselinterrieri Nelli, joka lopetettiin keväällä 2020, 15-vuotiaana.

 
Tällä hetkellä minulla on n. 1,5-vuotias shetlanninlammaskoira, Ivy. Ivyn kanssa harrastamme aktiivisesti tokoa, rally-tokoa, agilityä sekä paimennusta. Näyttelyissäkin saatamme pyörähtää silloin tällöin. 
 
Kisakentille emme vielä ole, vallitsevan tilaanteen vuoksi, päässeet mutta toivottavasti pääsisimme starttamaan kisatkin mahdollisimman pian! Etenkin tokossa ja rally-tokossa meillä on tavoitteet korkealla ja tarkoituksena olisi päästä vielä tänä vuonna arvokisoihin. 
 
Ivy on käynyt suorittamassa paimennustaipuvuus testin erinomaisin arvosanoin, mutta paimennus on meille lähinnä hupiharrastus, sillä haluan tarjota Ivylle mahdollisuuden toteuttaa rodulleominaista käytöstä sallituissa puitteissa.
 
Viimeistelen tällähetkellä Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa eläinkouluttajan perusopintoja ja tarkoituksenani olisi jatkaa siitä vielä ongelmakoirakouluttajan opintojen pariin.
 
Koiran kanssa harrastamisessa pääasiana on että se on aina, niin ohjaajalle kuin koirallekkin, kivaa yhdessä tekemistä, joka tuo iloa molemmille. Tästä en lipsu ikinä oman koirani kanssa, enkä myöskään vetämilläni kursseilla!