Koirakoulu

Taitoa tassuihin Oy palvelee koiranomistajia koiriensa koulutuksessa ja aktivoinnissa, sekä myös käytösongelmien hoidossa. Koirakoulu Taitoa tassuihin Oy:n perustaja Jenni Siikanen on ollut mukana jo vuodesta 2006 kouluttamassa koiria ja pitämässä kursseja niin perustottelevaisuudessa, erilaisilla lajikursseilla sekä tehnyt kotikäyntejä ja pitänyt yksityistunteja ongelmatilanteissa.

Kaikki meidän kouluttajat ovat ammattitaitoisia ja aktiivisia omien koiriensa kanssa. Heistä voit lukea lisää täältä.

Koirakkojen tyytyväisyys on toimintamme perusta ja kursseilla motivoimme, kannustamme ja edistämme koirakon koulutustasoa ja intoa koulutukseen. Harrastava koira on onnellinen ja koulutettu hyvin käyttäytyvä koira tekee omistajansa onnelliseksi.

Koirakoulumme toimii seuraavissa kaupungeissa: Helsinki, Espoo, Vantaa.

Koirakoulumme päätoimipaikka sijaitsee Konalassa Helsingissä, jossa on hienot puitteet harrastaa esimerkiksi agilityä ilman karkaamis mahdollisuutta. Tilat ovat myöskin lämpimät joten sää ei ole este harjoittelulle.

Palkitsemalla koulutusta

Koulutus perustuu koiralähtöiseen palkitsemiseen. Palkitseminen tapahtuu koirakohtaisesti joko nameilla tai leluilla tai sekä että. Palkitseminen on iso osa koulutusta ja koiralla tulee olla sille mieleinen palkinto. Koiraa palkitaan, jotta se oma-aloitteisesti ohjatusti haluaa toteuttaa uudelleen jo tehdyn harjoituksen. Palkitsemalla lisätään koiran intoa, halua työskennellä ja varmistetaan onnistumiset harjoituksissa. Monipuolinen vaihteleva palkinto pitää harjoituksen jännittävänä ja palkinto säilyy tavoittelemisen arvoisena. Mikäli jokin ympäristöhäiriö muuttuu – palkitsemista lisätään ja vaatimusta lasketaan, jotta saadaan koira onnistumaan myös uudessa tilanteessa.

Sitä saa mitä tilaa

Koira yhdistää saamansa palkkion juuri siihen mitä sillä hetkellä on tekemässä. Hyvä esimerkki on istuminen. Koira ohjataan istumaan, mutta palkinnon antohetkellä koira on jo nousemalla ylös tai jo seisoo -> koira yhdistää harjoituksen istu + nouse ylös. Koira on yhdistänyt kaksi asiaa yhdeksi harjoitukseksi. Sitä saa mitä tilaa sanonta toimii tässä kirjaimellisesti. Toisinsanoen sitä mitä vahvistat (palkitset) sitä myös jatkossa saat, koska koira on yhdistänyt sen toiminnon palkitsevaksi.

 

Jännitystä harjoituksiin

Kursseilla vetäjät perehtyvät rotuihin hyvin, joita opettavat, koska eri rotujen yksilöt käyttäytyvät eri tavalla. Lisäksi palkkion taitava käyttö on tärkeää opetuksessa, jotta koira jaksaa toistaa samoja liikkeitä yhä uudelleen ja koiran into liikkeisiin säilyy. Harjoituksista pyritään vaihtelevalla palkitsemisella tekemään jännittäviä ja yllätyksellisiä, jotta koiran motivaatio säilyy ja yhdessä tekeminen on hauskaa myös pitkällä tähtäimellä.

Miksi koiraa pitää kouluttaa?

Olemme sitä mieltä, että koiraa tulee kouluttaa siksi, että se pysyy virkeänä (uuden oppiminen), omistajan ja koiran suhde lähenee ja vahvistuu, Koira väsyy henkisesti uuden oppimisessa koska oppiminen on koiraa henkisesti kuluttavaa, koiran arkitottelevaisuus paranee oli valitsema laji mikä tahansa missä tarvitaan tottelevaisuutta (toko, agility, rallytoko, koiratanssi), koira on tyytyväinen saadessaan tehdä “työtä”.

Erityisesti yllä olevat seurausten merkitykset korostuvat seuraavilla rotutyypeillä: Paimenkoirat, karjakoirat, vinttikoirat, metsästyskoirat, palveluskoirat. Tietenkin myös seurakoirille koulutus on äärettömän tärkeää yllä olevista syistä ja seurauksista johtuen, mutta jo perusluonteeltaan hyvin aktiivisen ja työintoisen koiran (rodun alkuperäinen käyttötarkoitus hyvin merkittävä) tulisi saada tehdä säännöllisesti ainakin muutaman kerran viikossa kunnon treeni omistajansa kanssa.

Koirakoulumme metodit sivulle

 

Koirakoulu Taitoa Tassuihin kurssien tarkoitus

Kurssien tarkoitus on saada omistaja kouluttamaan oikeaoppisesti koiraansa ja ymmärtämään ajoituksen/palkitsemisen/motivaation ja taukojen merkitykset. Koulutuksen tulee olla etenevää, hauskaa, palkitsevaa ja sellaista jossa molemmat osapuolet nauttivat opetuksen ja oppimisen tuomasta ilosta. Koiran ikä ei ole este kursseille tulemiselle. Kursseille voi tulla 10 viikkoisesta aina niin pitkälle kun vanhalla koiralla jalat jaksavat kantaa ja mieli on virkeä oppimiselle.

Tervetuloa oppimaan uutta ja nauttimaan koirasi seurasta!

 

Ryhmäkoot kursseilla

 

Kaikilla kursseilla ryhmäkoko max. 4 koirakkoa

  • Osassa näyttelytreeneistä voi olla max. ryhmäkoko 6 koirakkoa
  • Jatkuvissa ryhmissä ryhmäkoko 4-5 koirakkoa.

 

Koulutuksesta ja periaatteita

Kurssien tarkoitus on antaa koirakolle neuvot ja avut kannustavaan onnistuneeseen koulutukseen ja motivoimiseen. Kursseilla ohjaaja neuvoo ja opastaa, mutta omistaja itse kouluttaa koiransa. Tunneilla toistot samalle harjoitukselle pidetään lyhyinä, jottei koira kyllästy harjoitukseen ja oppii näin paremmin sekä yhdelle kurssikerralle näin pystymme tarjoamaan runsaasti erilaisia harjoituksia. Koirakoulu Taitoa tassuihin kurssit eivät anna kurssin jälkeen valmista koiraa, vaan koiran oppiminen on täysin riippuvainen omistajan aktiivisuudesta harjoittelun suhteen sekä kurssin aikana että kurssin jälkeenkin. Omistajan oma innostus koko koulutukseen on hyvin ratkaiseva.

 

Vahvista älä rankaise

Koirakoulu Taitoa Tassuihin metodeihin ei kuulu rankaisu. Koiraa on aivan turha rankaista jos itse on myöhässä palkitsemisessa, ohjaa väärin, tarjolla liian huonot palkinnot tai ympäristö on liian vilkas ja rauhaton koiran keskittymiselle tai omistajan oma innostus ei ole riittävä koiran innostumisen saavuttamiseksi. Fyysinen rankaisu johon kuuluvat väkivallan lisäksi poskista kiinni ottaminen, nipistäminen, ravistelu, karjaisu, selätys, hihnalla pakottaminen, koiran ilmaan nostaminen, takapuolen painaminen vaikka istumisessa (pakote). Näillä omistaja ei saa koiraa ruotuun, vaan tekee säröjä koiransa väliseen luottamukseen. Koira tekee jatkossa töitä vain välttyäkseen rankaisuilta. Positiivisessa palkitsemiseen perustuvassa koulutuksessa rankaisuina käytetään selän kääntämistä ja palkitsematta jättämistä, toiseen huoneeseen siirtämistä, tilanteen pysäytystä jne. Näillä emme haavoita koiraa fyysisesti emmekä henkisesti, mutta mainitut rankaisut tarvittaessa ovat tehokkaita.

Koirakoulumme laajat kurssivalikoimat löytyvät kurssikalenterista. Samalta sivulta voit myös ilmoittautua kursseille

TERVETULOA KOIRAKOULUUMME!